Harsen

Harsen

Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van hars: een kleverige substantie. Harsen en waxen is hetzelfde. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-6 weken duren voordat de haar weer is aangegegroeid.


Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen geen harde stoppels zult hebben.


Er wordt mij weer regelmatig gevraagd "als ik ga harsen, hoelang blijven de haartjes dan weg?
Meestal besluiten mensen om te gaan harsen met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn.
Overal lees je immers dat met harsen de haartjes tussen de drie tot zes weken weg horen te blijven.
Dat is waar, maar met een grote kanttekening: als je altijd geschoren hebt, zijn je haartjes heel erg actief en ook een beetje in de war.

Ze groeien heel snel en onregelmatig. Dit maakt ook dat je eerste harsbehandeling na al dat scheren nooit een 100% glad resultaat zal opleveren, je zult direct na het harsen merken dat er nog flink wat stoppels voelbaar en misschien zelfs wel zichtbaar zijn. Deze stoppels zijn net te kort om geharst te kunnen worden en net te lang om ze niet te voelen.
Je kunt je voorstellen dat als je meteen na het harsen nog haartjes voelt, je zeker geen drie weken haarvrij zult zijn. Deze stoppels groeien natuurlijk nog op oude sterkte gewoon door, gemiddeld heb je dan na zo’n 2 weken dan toch wel een flinke bos haar staan.


Na de 2e harsbehandeling:
De haartjes zullen bij het teruggroeien veel zachter zijn dan de eerder geschoren haartjes en ook fijner terugkomen. Misschien heb je meteen vanaf de eerste harsbehandeling ook al kale plekken waar de haartjes zo bang zijn geworden dat ze besloten hebben niet meer terug te komen…. Je 2e harsbehandeling zal hierdoor minder pijnlijk zijn, minder irritatie geven en waarschijnlijk ook nog eens sneller zijn.
Na de 2e harsbehandeling merk je (als je niet tussendoor geschoren hebt) dat je huid gladder aanvoelt dan na de 1e keer. Grote kans dat nog steeds niet alle haren verwijderd zullen zijn. Het kan ook zijn dat nu de haartjes die eerst stoppels waren nu goed verwijderd zijn en de haartjes die wel geharsd waren kleine korte haartjes zijn, deze willen nu pas gaan groeien.
Je 3e harsbehandeling

Pas na de 3e keer harsen zullen de haren volledig meewerken en zal alles meer gelijk gaan groeien (met de uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld mensen die last hebben van bepaalde hormonen of hypertrichose) en blijf je echt langer haarvrij. 
Wanneer harsbehandeling inplannen?
Nu dus (in de lente), dan kunnen je haren en je huid met de juiste tijd en aandacht wennen aan het harsen en je haren zullen dan meer doen wat jij wilt in juli! Reken op een harsbehandeling per maand of per 6 weken en reken dan terug vanaf je vakantie moment minimaal 3x een dergelijke periode om het meeste uit je vakantie te halen.


HE DO'S AND THE DONT'S:

DO'S
-Plan je wax date 10-14 dagen na je laatste scheerbeurt
-Wax regelmatig voor een optimaal resultaat. Kom afhankelijk van jouw haargroei 3 tot 5 weken na je vorige afspraak terug.
-Verzorg je huid optimaal met het juiste verzorgingsproduct.
-Laat je adviseren tijdens je behandeling
​-Gebruik een hoge factor in je zonnecreme

DONT'S( 24 uur na de wax behandeling)
-Ga niet in de zon of onder de zonnebank
-Neem geen hete douche, bad of sauna
-Blijf uit het zwembad en/of zee
-Gebruik geen deodorant of andere geparfumeerde producten
-Gebruik geen scrub of exfoiliant die aha's bevatten